Depression

Aku Sakit Ke?

Salam… aku xthu mcm mna nk mula cerita.. sbnrnya aku xthu sma ada aku ni ada mental illness or x.. tp aku tgh lalui fasa hard time dalam hdup aku.. ok aku cita dari mula.

Aku anak bongsu.. aku selalu dbandingkan dgn kak2 aku.. aku selalu dbndgkann dgn result upsr pmr spm smpai sekarang aku berumor 22 aku still di ungkit di bandingkan dgn result2 yg lepas… and aku jugakla mangsa atas kesalahan yg kak2 aku dah buat..

cthnya kak aku kena tipu dgn kwn baik diorang… so akibatnya aku ni xboleh ada kwn yg rapat2.. mcm sllu kita ada kwn kita akn hangout kluar tgk wayang n so on.. aku xmerasa benda tu sbb mak aku akan torture bila ckp aku nk kluar dgn kwn.. dia akan pesan jgn minum air yg kwn beli tkut kwn letak dadah n so on..

klau aku still nk kluar jugak mak aku akn mula ungkit dgn result dr upsr smpai spm.. oh ya lupa ckp ayah aku dah meninggal 5 taun lepas.. and kata mak long aku mak aku pulak pernah meroyan dulu2 sblom aku wujud…

Skrg aku fresh graduate, im seeking for job.. but sadly, sedihnya aku.. mak aku xbg aku kerja.. sbb kak aku kena kacau dgn boss dia yg gatal.. aku jd stress sgt sgt smpai aku xmkn 3/4 hari.. aku bkn x dak selera tp aku xlapar aku xrsa nk makan..

aku jealous wei tgk kwn2 ada income ada life pegi keja.. aku ja yg trpruk kt umah.. malam2 pulak aku mmg lgsg xleh tdo.. plg awal aku tdo stkat ni pkui 5 pg.. then bgn 630.. nk tau x apa alarm aku pg2? Makian mak aku.. dia gerak dgn makian, dia kata aku mcm2 cthnya pemalas, suka siksa dia makan nasi basi.. xdk kna mngena kan? Tp mcm tu la hari2 aku..

Aku jd concern dgn diri sndri bila aku sblom aku tdo aku trpkir “kan best klau esk aku xbgn” and my last thought before sleep is “aku nk mati”.. ada time aku drive laju2 dgn harapan aku accident dan mati..

Aku perlukan bantuan.. aku xdak tmpt nk luah mmndgkn kak2 aku dah kawen suma ada life msg2 n tgglkann aku terkntg kanting sorang2.. aku sakit ke?

– Si Bongsu –

Hantar kisah “perjuangan dalam senyap” anda di sini

Komentar FB

Komen

%d bloggers like this: